stent mi bypass mi uygulanacagina hasta mi doktor mu karar verir Soruları 12

Stent Mi Bypass Mi Uygulanacagina Hasta Mi Doktor Mu Karar Verir 12 12 Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Stent Mi Bypass Mi Uygulanacagina Hasta Mi Doktor Mu Karar Verir 12 12 Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Stent Mi B

« Önceki Sayfa6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17Sonraki Sayfa »
  • Erken Menopoz ve Yumurta Yetmezliği Nedir?

    Merhaba,  ben 32 yaşındayım. Bana erken menopoz teşhisi kondu ama sonra erken yumurta yetmezliği dendi. İkisi aynı şey mi? FSH:  53, sonra 24, sonra 15 ve en son 14 çıktı. Erken menopoz mu yoksa geçici bir şey mi?

  • 8. Ayından Sonra Bebeğime İnek Sütü Vermem Doğru mudur?

    Merhaba 10 aylık bir bebeğim var. Anne sütü almaya devam ediyor, 8. Aydan sonra ek gıdalara başladık. 1 haftadan beri yatmadan önce günlük inek sütü ile muhallebi yapıyorum artık geceleri anne sütü yetmediği için gece uyandığında ek besin vermem gerekiyor. Sorularım;

    • Muhallebisinde inek sütü kullanmamın bir sakıncası var mıdır?
    • Bebeğim 3-4 gündür kabız. Günlük besininde bol meyve ve sebze mevcut, akşam verdiğim muhallebi kabızlık yapıyor olabilir mi?
    • Gece uyandığında anne sütüne ilave olarak neyle beslemem doğru olur? Teşekkür ederim saygılarımla.

  • 3 Aylık Kızımın Gözünde Çapaklanma Oluyor, Ciddi Bir Problem Olabilir mi?

    Kızım 3 aylık sol gözünde sürekli çapaklanma oluyor ve sulanıyor. Gözyaşı şeklinde tek damla aktığı zamanlar oluyor acaba ciddi bir problem olur mu? Çocuk doktoru damla verdi ama bir süre sonra tekrar devam etti. Kolay gelsin.

  • Hamile Kalmak İçin Bir Çok Tedavi Denedik, Uygulayabileceğimiz Başka Tedaviler Var mı?

    1 sene önce 2 aylık bebeğim karnımda öldü kürtajla aldırdım. Kürtajdan sonra adetim düzensiz olmaya başladı. Adetten 1 hafta önce leke halinde kan geliyor, hemen devamında adet oluyorum. Birkaç defa doktora gittim en sonunda doktor bana senin rahmin tamamen temiz fakat yumurtaların çok tembel dedi, adeta menopoza girmiş kadının yumurtası gibi dedi. Bana önce diane35 verdi 1ay kullandım, sonra klomen verdi hamile kalmam için, yumurta çatlaması için iğne yaptı, o ay hamile kalamadım. İkinci defa tekrarladı, yine kalmadım. Daha gelmene gerek yok bu ilacın 6 ay tesiri var dedi. Bende bu ay daha gitmedim Aralık 17de adet oldum 7 gün sürdü ama aynı zamanda Aralık 29 da yine oldum. Oda tam 4 gün sürdü kendi doktorumun ameliyat günü olduğu için başka bir doktora muayene oldum vajinal muayene yaptı, bir şey bulamadı yine vajinadan ultrasonla baktı. “Ben burada hiçbir sebep göremiyorum ama bazı kadınlarda yumurta oluşurken kanama olabiliyor” dedi. Şu zamanlarda ilişkiye girmelisiniz dedi fakat kanama bir adet kanaması kadar çok olduğundan biz ilişkiye girmedik bu kanamanın sebebi sizce ne olabilir? Ne olursunuz yardın edin iki defa klomen kullanmama rağmen niye hamile kalamadım? Bu hamile kalamayacağım anlamına mı geliyor?  Son 3 aydır korunmuyoruz. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Maç Esnasında Dizimden Yaralandım Çekilen MR Sonucuna Göre Futbola Devam Edebilir miyim?

    İyi günler. Ben profesyonel olarak futbol oynamaktayım 24 Aralık 2009 tarihinde oynadığımız bir hazırlık maçı sırasında ayağım çime takıldı ve sol dizim döndü bunun sonucunda dizimin kitlendiğini hissettim diz kapağıma baktığımda yerinden çıkmış olduğunu ve dışarı doğru bir kemiğin çıkıklığını fark ettim. Acilen ambulansla hastaneye götürüldüğümde patella çıkığı teşhisi konuldu ve diz kapağım ortopedist tarafından yerine oturtuldu, bacağım atel alçıya alındı. Bu şekilde 5 gün kaldıktan sonra kontrole tekrar gittiğimde diz kapağımı yerine oturtan ortopedist doktorum MR’a gerek duymadığını bağlarımda yırtılma olduğunu ve daha rahat olması açısından bacağımdaki atel alçının çıkartılıp yerine medikal ayarlanabilir açıları olan bir aletin takılmasını ve 18 Ocak 2010 tarihine kadar bu şekilde kalmasını daha sonraki kontrollerinde ise belirli açılar verilerek bacağımın yavaş yavaş harekete geçirileceğini ve ameliyata gerek olmadığını belirtti. Ben ise MR istenmemesinden dolayı kafam rahat olmadığı için başka özel bir hastanede MR çektirdim. Çıkan MR sonucuna göre:

    Ön çapraz bağ sinyal intensitesi t2’de artmıştır. Öncelikle strain ve minimal parsiyel rüptür lehine değerlendirildi. Arka çapraz bağ olağandır. Quadriceps ve patellar tendonların sinyal intensiteleri ve kalınlıkları normaldir. Medial ve lateral kolleteral ligamanlarda sprain izlendi. Medial ve Lateral patellar retina kulumlarda parsiyel rüptür izlendi. Bu düzeylerde sıvı intensitesi gözlenmiştir. Eklem içinde ve suprapatellar bursada sıvı artışı izlendi. Suprapatellar bursada ve patella medialinde plika mevcuttur. Her iki menisküsün konumları, devamlılıkları ve sinyal intensiteleri doğaldır. menisküslerde yırtık görünümü saptanmamıştır. Diz eklemi çevresi yumuşak doku planlarında özellikle lateralde ödem izlendi. Öncelikle kontüzyo lehine değerlendirildi. Patellofemoral eklemde kartilaj ve subkondral kemik normal olarak izlenmiştir. Kesit alanına giren diğer kemik yapılara ait olabilecek patolojik sinyal değişikliği ayırt edilmemiştir. Çevre yumuşak dokular olağan görünümdedir. Radyolojik Kanı: ÖÇB’de strain ve minimal parsiyal rüptür MCL ve LCL’de sprain Medial ve lateral patellar retina kulumda parsiyel rüptür Eklem içinde ve suprapatellar plika Tibia lateral kondil ve fibula başında kontüzyo.

    Çıkan bu sonuçlara göre özel hastanedeki doktorum olay anında gelmiş olsaydın ameliyat olman gerekli derdim ama şu an itibarı ile olayın üzerinden 10 gün geçtiği için ameliyat olmana gerek duymuyorum çünkü bağlar yavaş yavaş yerine yapışacak fizik tedaviyle halledilebilir ama dezavantaj olarak bağlarla kemik arasında bir boşluk kalacak buda ileride aynı olayın tekrarlanmasına gebe olabilir dedi. İlaveten ameliyat olursan da sana kimse neden oldun demez değişik doktorlara danış istersen ona göre karar ver dedi. Peki, size göre tam olarak benim durumum nedir? Yani yan ya da iç bağlarımda mı bir yırtık var? Ve size göre ameliyat mı olmalıyım (futbol hayatımın devam etmesi için)? Bugün itibarı ile olayın üzerinden 12 gün geçti... Saygılarımla...

  • Depresyon Tedavisi Görüyorum. Sürekli İlaç Kullanmam Gerekiyor mu?

    Merhabalar, ben 33 yaşında bir bayanım. 3 yıl önce yaşadığım olaylar neticesinde depresyon tedavisine başladım. 80 gün Zanax, yanında Seralin 50 kullandım. 80 günün sonunda Zanax'ı bıraktırdı doktor, Seralin'e hala günde 1 tane devam ediyorum. Artık bırakmak istiyorum ama bir kaç kere denedim yapamadım. Çünkü hala çok stresli bir hayatım var. Acaba daha ne kadar kullanabilirim? Arada bir çok bunalınca tekrar Zanax alsam mı? Bana bir yol gösterir misiniz?

  • 2 Kere Hemoroid Ameliyatı Oldum Ancak Şikayetlerim Yine Başladı. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhabalar, ben 33 yaşında bir bayanım. 2 kere hemoroid ameliyatı oldum. 2. ameliyatı 3 yıl önce oldum. Şikayetim yoktu ama 1 ay önce yine makat bölgemde kaşıntı ve basınç olmaya başladı. Üstelik karın bölgemde huzursuzluk ve ağrılar oluyor. Acaba tekrarlamış olabilir mi? Ya da ne yapmam gerekiyor? Bir de son ameliyatımı yapan hoca, tekrarlarsa tekrar ameliyat olma dedi. Bana bir yol gösterir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

  • Belimden Kasıklarıma Doğru Ağrılarım Oluyor. Adetlerim de Düzensiz. Sebebi Nedir?

    Merhaba, benim yaklaşık 1 aydır, belimden kasıklarıma doğru yayılan bir ağrım oluyor. Ayakta çok durunca ve uzun süre oturup kalkarken bayağı hissediliyor. Fizikte herhangi bir şey bulunmadı. Bir de, uzun süredir adetlerim, bir öncekinin başlangıcından 7-8 gün önce başlıyor. Leke şeklinde geliyor ve 7-8 günü tamamlayıp oluyorum. 3 gün kadar sürüyor. Bir bağlantı olabilir mi acaba? Aydınlatırsanız sevinirim. Bu arada 45 yaşında ve 2 çocuk annesiyim. Teşekkürler.

  • Annemin Omuzunda Yırtılma Var ve Ağrıları Geçmiyor. Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, annem 78 yaşında. Uzun zamandır şiddetli omuz ve kol ağrıları çekiyor. Doktor omzunda yırtılma olduğunu ve yaşı itibarı ile ameliyat olamayacağını söylemiş. Bu ağrılarla yaşayacağını da eklemiş. Onca fizik tedavi olmasına rağmen geçmek bilmiyor. Özellikle gece yatakta ağrılarının şiddetlendiğini söylüyor. Volteren gibi ağrı kesicilerle geçici rahatladığını söylüyor. Lütfen herhangi bir çözüm söyler misiniz? Ne yapılabilir? Ağrıları geçer mi? Şimdiden çok teşekkürler.

  • Arkadaşım Şeker Hastası. Askere Gidebilir mi?

    Merhaba, arkadaşım genetik şeker hastası. Günde 2 kez insülin oluyor. Bu halde askere gidebilir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

  • Kızımın Boy Değerleri Yaşına Göre Uygun mu?

    İyi günler hocam; kızım 15 yaşında ve boyu; 155 cm, kilo; 50,0 kg. fakat yaşına göre çok kısa. Ne yapabilirim? Daha ne kadar uzayabilir? Boy uzatmak için kendi / evde yapa bileceğimiz birşey var mı acaba? Bir de boy uzatmak için bir kür buldum;

    • Bir çay kaşığı toz halinde olan çemen otu diğer adı boyotu olarak da bilinir.
    • Sızma zeytinyağı,
    • Bir çay kaşığı karabiber.

    Bu işe yarar mı? İşe yarar kürler ya da başka bir şey var mi acaba?

  • 4 Aylık Bebeğime Ek Besin Verebilir miyim?

    4 aylık erkek bebeğim var anne sütünü düzenli olarak veriyoruz. Bunun dışında günde 5-6 çay kaşığı kadar sıkılmış elma suyu veriyoruz bir zararı olur mu?  Teşekkür ederim.

  • Bebeğimin İdrarındaki Kötü Koku Neyin Belirtisi Olabilir?

    4 aylık erkek çocuğum var idrarında koku var bu koku normal mi? Tetkik yaptırmaya gerek var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim.

  • 2 Yaşındaki Kızımda Kabızlık Sorunu Var, Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    2 yaşında kızım var ancak 2 gündür tuvaletini düzenli yapamıyor. Arada sancı oluyor ve ağlıyor. Ağrıdan kabız olabileceğini düşünerek hep sulu şeyler içirip yedirdim. Yağ bile içirdim ancak ağrı çok sıklaştı, bende eczaneden laman alıp bir tüpün yarısını yaptıktan 10 - 15 dakika sonra az bir şey yaptı. Ağrı halen devam etmekte tüpün yarısını da bir gün sonra tekrar yaptım az bir şey yaptı ağlaması ve sancısı devam ediyor, sorunu ne olabilir? Ben sabahları sütüne bıldırcın yumurtası katıyorum çiğ olarak bununla ilgili olabilir mi? İdrarında normalden daha keskin kokulu acaba neden kaynaklanıyor? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

  • Yemeğe Yanlışlıkla Eklenen Kimyasal Madde Ne Gibi Sorunlara Yol Açar?

    Hocam size önemli bir sorum olacaktı ki en azından benim için. Yemeğe yemek tuzu yerine bulaşık makinesi tuzu atıldı yemeği de annem yedi herhangi bir müdahale gerekiyor mu? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

  • Eşimde Meni Dışarı Çıkmıyor. Siz Ne Önerirsiniz?

    Doktor hanım benim eşimde meni dışarı çıkmıyor. Kendisine efedrin içinde olan ilaç verildi. Bu şekilde meni dışarı çıkar mı, aşılama yapılır mı, tüp bebekle mi sadece sonuca ulaşılır? Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.

  • Çocuğuz Çok Sık Ateşleniyorsa Bunun Sebebi Ne Olabilir?

    Benim 5 yaşında bir yeğenim var. Çok sık ateşleniyordu ve karın ağrısı oluyordu. Doktor fmf testi yaptı. E148Q geninde mutasyon saptandı. Ama ilaç verilmedi bu aralar ateş atakları çoğaldı ve boğazı çok çabuk şişiyor. Ne yapmamız gerek bana bir yol gösterirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  • Bebeğimin Gözüne İlaç Damladı, Nasıl Bir Sorun Oluşur?

    2,5 aylık bebeğime iburamin cold içirirken gözüne damladı. Bol kaynayıp soğumuş suyla sildim. Acaba gözüne bir zarar verir mi ve görme kaybı yaparmı?  Cevap verirseniz sevinirim.

  • Bir Kadın Hamileyken, İlişkiye Girerse İkinci Bir Bebek Olur mu?

    Merhaba, sorum şu; bir kadın hamileyken cinsel ilişkiye girerse ve erkek kadının içine boşalırsa, tekrar ikinci bir bebek olur mu? Ayrıca, yaz olsun kış olsun, gece yatarken çok aşırı terliyorum. Sakıncası ne olabilir?

  • Pataloji, Endoskopi ve Tomografi Sonuçlarına Göre Ne Yapılmalıdır?

    Hocam aydınlatıcı mesajlar yazdığınız için teşekkür ederim. Birkaç gün önce size bir email yazmıştım ama sonuç çıkmamıştı. Patoloji ve endoskopi tomografi sonuçları;

    Endoskopi: Özefagus orta kısmında yaklaşık 6 cm lık segmentte lümeni çevreleyen kitle ülsere vejetan kitle izlendi.
    Üst Batın Bt: Sağ böbrek alt polde 14 mm çapında kortikal kist izlenmektedir.
    Toraks Bt: Sağ akciğer apikalinde 5 mm çapında plevral tabanlı nodüler lezyon izlenmiştir.
    Patoloji: Epikriz histopayolojik bulgular ön palanda sguamons hücreli karsinom ile uyumlu bulunmuştur.

    Teşhis eden doktor bize iyi bir göğüs cerrahına ameliyat edilmesi lazım dedi. Görüş ve fikirlerinizi söylemenizi saygılarımla arz ederim
     

  • Gaitada Kan ve Akıntı Olmasının Kanserle Alakası Olabilir mi?

    Selam, büyük abdestimde akıntı ile kan karışık bir sıvı geliyor. Bazen de midemde sancılar oluşuyor. Dahiliyeye gittim, tüm kan tahlillerimi ve gaita tahlilimi de yaptığım halde bir şey çıkmadı. Kanserle bir alakası olabilir mi? Ne yapmalıyım, hangi bölüme gitmeliyim?

  • 6 Haftalık Hamileyim Ancak Sadece Kese Görünüyor. Her Şey Normal midir?

    Merhaba doktor hanım, ben 6 haftalık hamileyim. Yalnız şu anda sadece kese gözüküyor ve bu da beni biraz korkuttu. Sizce her şey normal mi gidiyor? Sorumu yanıtlarsanız sevinirim.

  • Yapılan Tahlilere Göre Bende Kansızlık Var mıdır?

    İyi günler. Doktora gittim kanısızlık var mı diye, demir oranı 33,5 çıktı. Referans aralığı 35-140 demir bağlama kapasitesi 457 çıktı. Referans aralığı 250-410. Doktor kansızlık yok dedi. Sizce bu normal bir durum mu? Bende kansızlık var mı?

  • Annem Menopoza Girdi Ancak Bazen Lekelenmeler Oluyor. Ciddi Olabilir mi?

    Merhaba, annem 52 yaşında, 3 yıl önce menopoza girdi. O dönemde rahim duvarı kalınlaşması vardı ve tedavi gördü. Zaman zaman tek seferlik lekelenmeler olduğunu söylüyor. Aynı zamanda hastalıklara çok kafasını takıyor, sürekli bir şeylerin belirtisi olduğunu söylüyor. Bu lekelenmelerin ciddi bir hastalık belirtisi olabileceğini biliyorum ama daha basit bir hastalık belirtisi de olabilir mi? Teşekkürler.

  • Baş Dönmesi ve Denge Bozukluğu Şikayetlerim Var. Ne Yapmalıyım?

    Selam hocam, 4 senedir baş dönmem ve denge bozukluğum var. Guatr, denge bozukluğu ve baş dönmesi yapar denildi, ama yapılan tetkikler sonucunda, bir doktor guatrımın olduğunu, KBB doktoru ise olmadığını söyledi. Ne olur bana yardım edin. Tek başıma dışarı çıkamıyorum. 37 yaşındayım. Ne yapmam gerekiyor?

  • Sinirlendiğim Zaman Kalbimdeki Ağrı Artıyor. Ne Yapmam Gerekir?

    Selam, benim kalp ağrim var. Kalbin orta kisminda çok ağrim oluyor, doktor birşeyim olmadığını söyleyerek vitamin ve sakinleştirici verdi. Fakat yine de çok ağrım ve nefes darlığım var. Sinirlendiğim zaman ağrım artıyor. Ben 22 yaşındayım ve ne yapacağımı bilmiyorum. Bilgi verebilir misiniz?

  • Panik Atak Tedavisi Görüyorum ve Şeker Hastasıyım. Ne Tür İlaç Önerirsiniz?

    Merhaba, yaklaşık 4 yıldır panik atak tedavisi görüyorum, fakat  % 40 iyileşme oldu diyebilirim. Sabah akşam 100 mg kullanıyorum. Bunun yanında Sülpir kullandığım zamanlar çok iyiydim. Fakat ablam göğüs kanseri olduğunu söyleyince bıraktırdılar. Seroquel XR 50 mg verdiler. Ayrıca şeker hastasıyım. Bu ilaç değerlerimi iyice yükseltir mi? Göğsümdeki daralma hiç dinmiyor. Bunun için bana ne tür ilaç önerirsiniz?

  • Bebeklerde Ayakların İçe Doğru Dönük Olması Düzelebilecek Bir Rahatsızlık mı?

    Merhabalar, benim 1 yaşında bir oğlum var ayakları içe doğru dönük. 4 ay alçıda kaldı, 2,5 aylıkken ameliyat oldu. Şimdi cırt cırtlı bot giyiyor fakat sol ayağında içe dönüklük hala var. Doktorumuz yürümeye başladıktan sonra ayakkabıya geçeceğiz dedi. O dönüklük düzelir mi? Oğlumu öyle görmeye dayanamıyorum. Ne yapmamızı önerirsiniz?

  • Genel Kan Testinden Bakirelik Belli Olur mu?

    Merhaba, genel kan testinden bakirelik belli olur mu?

  • B12 Eksikliği ve Kolesterol İçin Nasıl Bir Tedavi Önerirsiniz?

    İyi günler, 38 yaşında ev hanımıyım. 6 ay önce B12 eksikliği tanısı kondu. 10 tane Dodex ile depolama yapıldı, sonrasında ayda bir Dodex’e devam ediyorum. Başta unutkanlık ve baş dönmesi olmak üzere pek çok rahatsızlığım azaldı. Dodex yapıldıktan sonrakı iki hafta enerji düzeyim yüksek oluyor ama sonraki haftalarda yine halsizlik ve kabızlık baş gösteriyor. Acaba ayda 2 kez Dodex Ampül zararlı olur mu? Yoğun bir hayatım var. Bir de LDL Kolestrolüm 270 civarı, etkisi olur mu? Doktor kolesterol ilacı için erken dedi ama bazen çok rahatsız ediyor, özellikle yemeklerden sonra. Ne yapmamı önerirsiniz?

  • Doğum Kontrol Hapını Bıraktım Ancak Kanamam Devam Ediyor. Bu Normal mi?

    Merhaba, ben Yasmin adlı bir doğum kontrol hapı kullanıyordum. Adetimin ilk günü başladım, 15 gün kullandım, adetimin bitiminden 2 gün sonra leke gelmeye başladı. 3 gün önce hapı bıraktım, ancak hala kanamam devam ediyor. Bu durum normal mi? Şimdiden teşekkür ederim.

  • Endeskopi Sonucunda Özefagusta Rastlanılan Kitle İyi Huylu mu, Kötü Huylu mudur?

    Endoskopi sonucunda 6 cm kitle bulgusuna rastlandı ama parça alınarak patolojiye gönderildi. Çarşamba günü patoloji sonucu çıkacak. Bu kitleler genelde nasıl çıkıyor, bu özofagos sonuçları iyi huylumu kötü huylumu ve bunun en gelişmiş hastane olarak doktor olarak nereyi önerirsiniz? Mesajını bekliyorum.

  • 2,5 Yaşındaki Oğlumun Kalp Sorunları ve Oluşan Büyümenin Ona Ne Gibi Kötü Etkileri Olur?

    Benim 2,5 yaşında bir oğlum var. 1 sene önce görüntüde bir sorun yokken normal bir kontrole götürdüm. Kalbinde minimal düzeyde mitral valf prolapsusu ve yine minimal düzeyde mitral yetersizlik olduğu söylendi. Bunun gelişmesine etkisi nasıl olur? Spor yapabilir mi? Tedavisi için yapılabilecek herhangi bir şey olabilir mi? Ayrıca geçen ay grip oldu. Domuz gribi olabilir diye doktoru akciğer röntgeni istedi. Röntgende kalpte büyüme normal sınırların üst değerinde diye rapor çıktı. Bunun tehlikesi nedir? Kalpte büyüme varsa çocuklarda bunun belirtileri nelerdir? Şimdiden ilginiz için teşekkürler, saygılar.

  • Kızlık Zarı Ameliyathanesiz Bir Ortamda Açılabilir mi?

    Merhaba, her jinekolog, kızlık zarını bölgesel uyuşturma ile özel muayenehanelerinde, ameliyathanesiz bir ortamda açabilir mi ya da genişletebilir mi? Cevabınızı bekliyorum.

  • Hipotiroid Hastasıyım ve İlaç Kullanıyorum, Bu Sebepten Dolayı mı Hamile Kalamıyorum?

    Merhaba. Benim sorum tiroid ile ilgili olacak. Hipotiroid hastasıyım, testlerimi yaptırıyorum ve levotiron kullanıyorum günde bir tane şeklinde sabahları alıyorum. Bir kızım var 2. Hamileliği düşünüyorum fakat hamile kalamıyorum. Bununla ilgisi olabilir mi? Jinekolojik olarak bir sorunum olmadığı söylendi. Ne yapmam lazım? Teşekkür ederim.

  • Oğlumun Genel Anestezi Alacak Olmasından Endişeleniyorum. Ne Önerirsiniz?

    Sayın hocam, oğlumun kolu kırıldı ve 2 kez ameliyat oldu. Aradan 2,5 yıl geçti. Şimdi de geniz eti ameliyatı olacak. Oğlum 11 yaşında, 45 kilo ve 1,50 boyunda. Ben çok endişeli ve evhamlı bir insanım. Geniz eti ameliyatı olacak, anestezi alacak diye çok endişeleniyorum. Lütfen bu konuda beni aydınlatır mısınız? Daha önce sünnet de dahil 3 kez genel anestezi almış olması sorun olur mu? Saygılar.

  • Kızlık Zarımın Yırtılmadığını Düşünüyorum, Bu İşlemi Nasıl Yaptırabilirim?

    Merhaba 8 aylık evliyim ve ağrılı ilişki yaşıyorum. Kızlık zarımın açılmadığını düşünüyorum, hiç doktora gitmedim. Bölgesel uyuşturma ile açıldığını okudum internetten. Her kadın doğum uzmanı bunu yapar mı ve bu işlem ameliyathanede mi yapılır yoksa özel muayenelerde de yapılır mı? Emekli sandığına bağlıyım ücreti ne olur? Lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum.

  • Eşimin Uyurken Titreme Problemi Var. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, eşimin uyurken normal olmayan titreme problemi var. 5 dakika sürüyor. Daha önce kanına iltihap karışmış romatizmaya yakalandım demişti. Sebebi romatizma mıdır, yoksa başka bir şey olabilir mi?

  • Oğlumun ASO Değeri Yüksek Çıktı, Bu Durup Kalp Kapağına Zarar Verir mi?

    Merhaba oğlum 15 yaşında 5 ay önce ASO’su 1200 çıktı. Ayda bir deposilin kullanıyor 6.aydan sonra tekrar test yaptırmak gerekir mi? Ayaklarında ağrılar var birde b12 düzeyi düşük. Bu durum kalp kapağına zarar verir mi?

  • Yaptırmış Olduğum Kan Tahlili Sonuçlarım Normal mi?

    Merhaba değerli hocam, kan tahlili yaptırdım ve tahlillerde şu değerler referans aralığının dışında idi: mch 32.9 pg (27-31.2 normal değeri) mchc 36.3g/dl (31.8-35.4 normal değeri) rdw 15% (11.6- 14.8) hdl kolesterol 34mg/dl (35-60) kolesterol 216 mg/dl (0-200) bu değerleri değerlendirebilirseniz çok sevinirim. Bir de doktor hanım demişti ki; hct değerim 49.6% (37.7-53.7 normal değeri) çıktı. Bu değerin biraz daha yükselmesi durumunda bir de akciğerlerini kontrol ettir dedi ve sigara içip içmediğimi sordu, sigara kullanmıyorum. Çok teşekkürler.

  • Annemde Dolaşım Bozukluğu Var. Ne Yapmalıyız?

    İyi akşamlar, annemde aşırı duyarlılık ve dolaşım bozukluğu var. Kış ayı geldi ve kendisi yataktan çıkamıyor. El ve ayaklarında çok fazla soğuk duyduğu ve uyuştuğunu söylüyor. Doktor B vitamini ve kan şurupları verdi ama onlar da fayda etmedi. Uyuyup uyandığında terleme oluyor ve daha sonra başında tutulmalar başlıyor. Ne yapmamızı önerirsiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

  • Antibiyotik Kullanmış Olmam Kürtaj Olmama Engel midir?

    17+5 günlük hamileyim, hamileliğimden haberim yoktu. Kürtaj yaptırmak istiyorum, evli değilim, bu ara ilaç antibiyotik almıştım, kürtaj olabilir miyim? Benim sağlığımla ilgili bir problem olur mu?

  • Annemin Sedimantasyon Değeri Yüksek Çıktı, Bu Hangi Rahatsızlığı Gösterir?

    Annemin Kanı 8.1 ve demiri de düşük tam olarak hatırlamıyorum. Ve kan tahlilinde sedimantasyon değeri 105 çıktı. Ben sedimantasyonu araştırdığımda da pek iç açıcı şeyler yazmıyordu. doktor dışkı tahlili istemiş ve sonucuna göre bir şey söyleyecekmiş. Sizce annemin rahatsızlığı ne olabilir? 100 ün üzerinde olması çok önemli mi nasıl bir hastalık olabilir? Lütfen cevaplayabilir misiniz?

  • Koltuk Altındaki Beze Kanser Riski Taşır mı?

    Merhaba, eşimin sol koltuk altında, 10 sene öncesinde fındık kadar olan bir beze vardı. Şimdi ise bu, eşimin avucunu doldurur vaziyette. Fakat 1 aydır da hafif başlayan, şimdi ise daha şiddetli olan bir ağrı var ve eli şişti. Eşim şimdi çok korkuyor, kanser olabileceğini düşünüyor. Sağlık güvencemiz yok. Acaba bu koldaki şiddetli ağrı ve elin şişmesi, o koltuk altındaki bezeye mi bağlıdır? Yoksa kanser riski mi vardır?

  • Doğumdan Sonraki Son 7 Aydır Adetim Düzene Girmedi, Ne Yapmam Gerekir?

    Merhaba benim 15 aylık kızım var. Doğumdan sonra son 7 aydır adet görüyorum. Fakat hala düzene girmedi. 7 aydır devamlı gününden 1hafta önce oluyordum. Bu ay gecikti ve hala adet olmadım. Nedeni ne olabilir acaba, stres ve sinir yapabilir mi? Çok fazla sıkıntı içindeyim. Teşekkür ederim.

  • Annemin Kolundaki Ağrıların Sebebi Ne Olabilir?

    Doktor bey, annemin sol kolunda dinmeyen ağrıları var ve MR çektirdik, sonuçlarını size yazmak istedim. Sol omuz MR sonucu: Supraspinasyon tendon özellikle inferior çevresinde T2 A serilerinde hiperintens minimal sıvı artışı (tendosinovitis). Boyun MR sonuçları: C4-5 ve C5-6 seviyelerinde minimal posterior diskal bulging-unsinat proses hipertrofisi ve posterior osteofit nedeniyle sol nöral foramenlerde hafif daralma. Annemin yaşı 51. Şimdiden vereceğiniz yanıt için teşekkür ederim.

  • Kollarımdaki Uyuşmanın Sebebi Sigara Olabilir mi?

    Merhaba, bu aralar çok sıklıkla her gece 2 kolumda da uyuşma oluyor. Uyuşmalarda sanki kollarım donmuş gibi uyanıyorum, çok korkuyorum. Acaba sigara kullandığım için mi oluyor? Genellikle fazla sigara içtiğim geceler olduğunu fark ettim. Bir ara sigaraya ara verdim, o aralar olmadı. Ne yapmam gerekir?

  • Akciğerimde 2 Adet Nodül Çıktı. Büyüme Durumu Nedir?

    Merhaba, 2-3 aydan beri kuru öksürük var. İlk zamanlar soğuk algınlığı zannettim, ilaç kullanmaya başladım, geçmedi. Film sonucu, sol alt tarafta iki tane beyaz bir şey göründü. İlaçlı tomografi raporunda ise, sol akciğer postaribazal kesiminde 1,5 ve 1 cm çapında 2 adet nodüler imaj mevcuttur, yazıyordu. Doktor 6 ay sonra tekrar tomografi çekileceğini ve takip edileceğini söyledi. Büyürse ya da engellenemezse diye korkuyorum. Bu konuda bilgi verir misiniz?

  • Taban Çökmesi İçin Tabanlık Kullanıyorum Fakak Çözüm Olmuyor. Ne Önerirsiniz?

    Öncelikle merhaba, ortopedi doktoruna gittim, röntgenlerime göre taban çökmesi olduğunu söyledi ve ilaç verdi. Aylarca tabanlık kullandım ama geçmedi. Ayak bileklerim ağrıdığı için uzun yol yürüyemiyorum. Zoraki yürüdüğümde, sabah kalktığımda ayağım donmuş bir biçimde oluyor. Ayaklarım ısınana kadar yürümekte zorlanıyorum. Doktor romatoloji doktoruna muayene olmamı söyledi. Bu durumda ne yapmalıyım?

  • Asitli İçecekler İçtiğimde, Ertesi Gün Ağrı Çekiyorum. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben bira içtiğim zaman veya kola, fanta içtiğim zaman göbek deliğimin 10 cm kadar alt tarafı ya da penisimin 10 cm kadar üst tarafı ertesi gün ağrıyor. Bu rahatsızlığımla ilgili hiç doktora gitmedim. Yakınlarım bağırsaklarında kızarıklık, yara, iltihap olabilir dedi. Bir de ayaklarımı üşütüyorsam, bunun üzerine karnım şişiyor ve 2 gün acıyla evde yatıyorum. Lütfen bir fikir verir misiniz? Teşekkür ederim.

  • Belimdeki Ağrı İçin Ne Yapmamı Önerirsiniz? Hamile Kalmak İçin Engel Teşkil Eder mi?

    Merhaba, yaklaşık 4 aydır belimde ağrı var. Radyoloji uzmanı, Trigger Point dedi, ortopedi uzmanı Steroid enjekte etmeyi uygun gördü. Fakat ağrılar devam ediyor. MR çektirdim, Dural Ektazi dendi ve bir tedavisi veya ameliyatı yok diye eklendi. Haftanın 3 günü spor yapıyorum ve buna bağlı olarak ağrılarım artıyor. Hareketlerime kısıtlama getirmeli miyim, bu durum daha kötüye gider mi? Bir de 3 yıllık evliyim ve hamile kalmayı düşünüyorum. Bu bir sorun teşkil eder mi?

  • 1 Yıldır Ayaklarım Hiç Isınmıyor. Ne Yapmalıyım?

    45 yaşındayım. Son 1 yıldır ayaklarım buz gibi. Ancak sarıp sarmaladığım zaman ısınıyor. Tansiyon ilacı kullanıyorum. Sağlık ocağındaki doktor, damar problemi olabilir dedi. Tanı nedir, hangi branşa gitmeliyim?

  • Vajinal Bölgemde Et Benleri Var. Bunlar Ne Olabilir?

    Merhaba, benim vajinal bölgemde et beni şeklinde kahverengi kabarıklıklar oluştu. Doktor patolojiye gönderdi ve seboreik keratoz çıktı. Rahim ağzı kanseri aşısını oldum. Bu benler hamileliğimde arttı, ama her çıkan yakıldı. Bunlar kondilom mudur? Yoksa seboreik keratoz ayrı bir şey mi? Şimdiden teşekkürler.

  • Mastürbaston ve İlişki Sırasında Boşalamadığım Zaman Bel Ağrısı Yaşıyorum. Sorun Ne Olabilir?

    İyi günler, uzun süre mastürbasyon veya ilişki ile boşalmadığım zamanlarda şiddetli bel ağrısı yaşıyorum. Bir bağlantısı var mı, yoksa benim sorunum farklı olabilir mi?

  • Kulak ve Yüzümde Ağrı ve Kaşıntı Var. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, 3 gün önce çenemin yanında ve kulağımda kaşıntı oldu. Sonra kulak bölgesinde ağrı ve sol yüzümde kaşıntı, karıncalanma oluştu. KBB ye gitttim, kulakta sorun yok dendi. İlaç yazdı, geçmezse gelmemi söyledi. Neticeyi anlamak için cildiyeye gittim. Zone olabilileceği söylendi. Sinirlerden dolayı olabilir dedi. Fazla soğuğa çıkmamamı söyledi. Acaba teşhisler doğru mu? Neden yüzümde ağrı ve karıncalanma var?

  • Annemin Omzunda Yırtılma Var ve Çok Ağrı Çekiyor. Ağrıları Geçer mi?

    Merhaba, annem 78 yaşında. Uzun zamandır şiddetli omuz ve kol ağrıları çekiyor. Doktor omzunda yırtılma olduğunu ve yaşı itibarı ile ameliyat olamayacağını söylemiş. Bu ağrılarla yaşayacağını da eklemiş. Onca fizik tedavi olmasına rağmen geçmek bilmiyor. Bu durumuna kendisi çok üzülüyor. Özellikle gece yatakta ağrılarının şiddetlendiğini söylüyor. Volteren gibi ağrı kesicilerle geçici rahatladığını söylüyor. Lütfen herhangi bir çözüm söyler misiniz? Ne yapılabilir? Ağrıları geçer mi? Şimdiden çok teşekkürler.

  • Kasık Ağrısının Kaynağı Ne Olabilir?

    Merhaba, benim yaklaşık 1 aydır belimden kasıklarıma doğru yayılan bir ağrım oluyor. Yalnız ayakta çok durunca ve uzun süre oturup kalkarken bayağı hissediliyor. Fizikte herhangi bir şey bulamadılar. Bir de uzun süredir adetlerim yaklaşık bir öncekinin başlangıcından 7-8 gün önce başlıyor. Leke şeklinde geliyor ve 7-8 günü tamamlayıp oluyorum. 3 gün kadar sürüyor. Bir bağlantı olabilir mi acaba? Aydınlatırsanız sevinirim. Bu arada 45 yaşında ve 2 çocuk annesiyim.

  • Oğlumun Alerjisi Olduğu Söylendi, Acaba Özel Bir Tedaviye Gerek Var mı?

    Merhaba, geçenlerde oğlumun alerjisi ile ilgili doktora gittik. Test yapıldı ve ev akarlarına, toza karsı aşırı derecede alerjisi olduğu çıktı. İş tedaviye gelince doktor herhangi bir tedavi uygulamama ilaç vermeme gerek var mı? Çok rahatsızlığı var mı diye sordu. Çok sık hapşırdığını, burnunun aktığını ve tıkandığını söyleyince önce air adlı 5mg haptan verdi 3 ay kullansın dedi. Benim merak ettiğim bu tedavi yeterli mi acaba? Çünkü alerjilerin ileride astıma yol açtığı söyleniyor. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

  • Oğlumda Özgüven Eksikliği ve Agresiflik Mevcut, Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, oğlum 12 yaşında 7.sınıfa gidiyor. ergenlik donemi mıdır bilemiyorum oldukça agresif hareketlerde bulunuyor. Bir şeyi yanlış yaptığında veya istemediği herhangi bir şey olduğunda ellerini başının arasına alıyor sık nefes almaya başlıyor, titriyor v.b. söylediklerime aksi cevaplar veriyor. Bir de özgüveni yok. Bir şeyi gözünde büyütüyor ben yapamam kabiliyetim yok, anlamıyorum diyor. Kimsenin kendisini sevmediğini söylüyor. Yani şöyle çok samimi olduğu bir arkadaşı yok. Sizden ne yapmam gerektiği hakkında ve oğlumun durumu hakkında bilgi alabilir miyim? Bir de bu durum geçici mi acaba? Çok teşekkürler...

  • Parmaklarımda ve Ayak Tabanımda Beyazlama ve Uyuşma Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, ben 34 yaşında, 18 aylık çocuklu bir bayanım. Hamileliğim sırasında sağ küçük parmak tırnağımın yanında bir morluk oluştu ve doktor Raynaud teşhisi koydu. Fakat son 3 aydır, bütün parmaklarımda ve ayak tabanımda beyazlama ve uyuşma oluyor. Bacak kıllarımda dökülme oldu. Sebebi ne olabilir? Buerger hastası olabilir miyim?

  • İnsülin Hastasıyım ve Ereksiyon Sorunu Yaşıyorum, Kime Başvurmalıyım?

    Merhaba; İnsülin kullanan şeker hastasıyım. 41 yaşında ve bekârım. 4 ay kadar önce başlayan rahatsızlığım şöyle; Penisim ereksiyon haline çok zor geliyor ve yukarıya doğru kıvrılmakta. Üroloji doktoruna gittim. Evicap 400 günde 1 ad. verdi 3 ay sonra ereksıyon halinin fotoğrafını da çekerek getir dedi. Fotoğraflardan sonra peyroni olduğunu ancak hastalığın yeni olduğu için ilaç tedavisi uygulayacaklarını söylediler. Üç ay daha Evicap 400 bu kez günde sabah 2 aksam 2 olmak üzere 4 adet verdiler. Üç aylık süre dolmak üzere ama ne ereksiyon (sertliğinde) ne de ereksiyon halindeki eğik şeklinde düzelme olmadı. Eskiyle karşılaştırdığımda sanki biraz daha ufalmış ve incelmiş gibi. İzmir’de yaşıyorum. Rahatsızlığım ile ilgili özellikle bu konuda ihtisas yapmış olan bir hastane ya da doktor adı vermeniz mümkün müdür? Yardımlarınız için teşekkürler.

  • Gözümle İlgili Sorunum İçin İğneyle Tedaviye Başlandı, Sizce Ne Yapılmalı?

    Ben 20 yaşında bayanım 1,5 yıl önce guatr zehirli ameliyatı oldum. Ameliyattan 2 ay sonra gözümün tekinde dışarı doğru ilerleme oldu. Göz kapağım çekildi gözümü kapatamaz hale geldim bunun için birçok doktora fakültelere gittim kortizon kullandım az bir gerileme oldu daha sonra başka bir doktor iğne vurarak tedavi etmeye başladı iğne vurmak doğru mudur? 2 kez vurundum ama belirli aralıklarla gözlerimin üstü şişiyor ve bir kaç gün içinde açılma oluyor. Gözümde iğneden öncede böyleydi şişmeyle belirti veriyordu şuan yine şişme oldu hocam sorum ne yapmalıyım? İğne doğru bir tedavi midir? Bana zararı olur mu, böyle oldukça iğneye mi başvurulmalı, hep böylemi devam edecek iyileşmeyecek mi? Yardım edin şimdiden teşekkürler.

  • Haşimato Hastasıyım. Neler Önerirsiniz?

    İyi günler, haşimato hastasıyım. 51 yaşında bir bayanım. Seyehate çıktığım zamanlar ve sinirlendiğim zamanlar, 1-2 gün sürekli uyuyorum ve ayrıca bunun yanında aşırı şişkinliğim oluyor. Bacaklarımda küçücük kanama odakları ve tırnaklarımda da aşırı kırılma, yumuşaklık var. Bu şikayetler haşimato ile mi ilgili? Çok teşekküerler ederim.

  • Dizlerindeki Ağrıdan Dolayı Anneme Ameliyat Olmasını Söylediler, Siz Ne Önerirsiniz?

    Sn. Hocam. Annem 62 yaşında ev hanimi olup memlekette yaşamaktadır. Dizlerinde ağrılardan dolayı artik yürüyemeyecek duruma gelmiştir. Geçen yıl Kemik Hastalıkları Hastanesine Ortopedi servisine muayene olmaya getirdik. Film ve tetkiklerden sonra; diz kapaklarının sürtünmeden dolayı aşındığını, sıvı kaybı olduğundan dolayı yürümede zorlandığını, acilen ameliyat olması gerektiğini bildirdiler. Annem korktuğu için, ameliyat olmaya ikna edemedik. Ayni zamanda Samsun Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde de acilen ameliyat olmalı diye aynı teşhisi koyuyorlar. Henüz ameliyat olmadı. Neticede annem yürüyemeyecek duruma geldiği için ameliyat olmaya ikna oluyor. Sizin bir tavsiyeniz olabilir mi? Teşekkürler.

  • Ayak Bileklerimdeki Yaraların Etkin Bir Tedavisi Var mı?

    Merhaba, ben 31 yaşındayım. 10 yıl önce derin ven trombozu tanısıyla tedavi gördüm. Yaklaşık 5 yıl önce de her iki ayağımda bilek çevresinde yaralar oluştu. Bu ara ara devam etti. Hastanede pansuman ve iğne tedavisi gördüm, iyileşti. Ancak benim en büyük endişem bu iyileşen yaraların tekrar nüksedecek ihtimali olması. Bu durum psikolojimi de olumsuz yönde etkiliyor. Sorum şu ki; bu venöz yaraların daha etkin bir tedavisi gelişti mi? Bu tür yaraların tekrarlanmaması için bir tedavi şekli var mı? Cevabınızı en kısa zamanda bekler, saygılar sunarım.

  • 6 Aydır Geceleri Uykumdan Serçe Parmağım Uyuşmuş Bir Şekilde Kalkıyorum, Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba bundan 6 ay önce başladı şikâyetim. 29 yaşındayım ve 6 yıldır bilgisayar başında çalışıyorum. Geceleri uykumdan sağ serçe parmağım uyuşmuş halde kalkıyorum. Bu uyuşukluk bazen yüzük parmağıma da yayılıyor. Elimi bir süre sallayınca uyuşukluk geçiyor ama beni geceleri acayip rahatsız ediyor. Kolumu düz bir şekilde uzatarak yattığımda problemim olmuyor. Elimde bir güç kaybı yok şimdilik ama gece uyuşmaları beni huzursuz ediyor. Özellikle bazı geceler daha şiddetli oluyor stresle bir bağlantısı olabilir mi? Teşekkürler.

  • Damar Tıkanması ve Beyin İltihabı İle İlgili Bir Süre Önce Tedavi Gördüm, Şu Sıralar Yürümekte Zorla

    Sayın hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok. Şeker ve kalp sorunum yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Aşırı antibiyotik kullandım. Mr'lar çekildi. 5 kere belimden su alındı. Kan tahlilerim yapıldı. Hastane sonrasıda gerekli kontrollerim oldu ve oluyor. Şimdi daha iyiyim.

    Son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, tutulmalarım oluyor. Aşırı alkol kullanan biri değilim. Geçenlerde 2 kadeh bira içtim. Adım atmakta çok zorlandım, böyle olmazdı, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50,55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki birşeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı.

    Dooppler ve EMG iyi çıktı, ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.

  • Çarpık Bacak Egzersizle Düzeltilebilir mi?

    Merhaba Hocam. Çarpık bacak problemini düzeltmek ya da düzgün görünümünü sağlamak için bir yöntem var mıdır? Egzersizlerle düzeltme olabilir mi?

  • Bebeğim Düşüp Alnını Vurdu, Uyutmamamıza Rağmen Bir Şey Olur mu?

    Bebeğim 14 aylık. Bugün düşüp alnını kapıya çarptı. Biraz şişti korktum 3 saat kadar uyutmadım bir şey olur mu acaba?

  • Teyzemin MR'ıda Lezyon Görülmüş, Bu Bir Sorun Teşkil Eder mi?

    İyi günler hocam. Teyzem diz kapağında ağrı şikayetiyle doktora gittiğinde Mr sonucu romatizma olduğu tespit edildi.1 aylık ilaç tedavisi gördü ardından iğneler verildi şimdi ise iğnelerini yaptırmaya başlayacak. Yalnız diz kapağında Mr sonucu lezyon görülmüş doktor önemli bir şey olmadığı belirtmiş ve iğneler sonucu gerekirse bir de efora sokarız sizi demiş. Ama bizim aklımız karıştı daha önce bir teyzemde de bu tarz şeyler çıktı ve ne yazık ki kaybettik. (aynı yerden dolayı değil) şimdiden çok çok teşekkürler cevabınızı bekliyorum.

  • Geğirme Bir Hastalığın Belirtisi Olabilir mi?

    İyi günler hocam. Annem dört gün önce mide bulantısı ile uyandı istifra yoktu ama mide ağrısı çoktu. Bir günde mide bulantısı geçti, yalnız üç gündür çok sık geğirme şikâyeti var. Bu kadar fazla geğirme herhangi bir hastalığın belirtisi olabilir mi? Şimdiden teşekkürler...

  • 2 Yaşındaki Oğluma Balık Yediremiyorum, Balık Yağı İçirmeli miyim?

    Merhaba 2 yaşında oğlum var. 14 kg. 87 cm boyunda. Oğlum balık yemiyor. Balığı çorbalarına karıştırınca kokusunu anlayıp çorbayı yemiyor. Balık yağı içirmeli miyim? 1 yaşındayken yaptığım sebze yemeklerinden yiyordu şimdi onları da yemiyor. Şimdi sebzeleri ufak doğrayıp sebze çorbaları yapıyorum sizce doğru mu yapıyorum? Yediği şeyler pilav, az köfte, makarna çorba ve bol meyve. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

  • Çocuğumda Sarılık Vardı ve Tedavi Gördü, Hala Bir Sorun Olabilir mi?

    05.09.2009 da bir çocuğum oldu. Ama sarılık var denildi hastanede 2 gün yatırıldı. Sarılığı 18 değerlerindeydi 16 ya düşünce taburcu edildik. Şimdi çocuğum 43 günlük oldu acaba çocuğuma ne yaptırmalıyım, normal mi, sizce ne yapmalıyım? 3 sefer de 10 gün arayla muayeneye gittim normal denildi. Teşekkür ederim.

  • Çatlama İğnesinden Sonra Tekrar İlişkiye Girmek Zararlı mıdır?

    Merhaba hocam; ben bu ay 3. kez klomeni kullandım. Geçen ay ovitrelle iğnesi vuruldum ama maalesef gebelik oluşmadı. Bu ay doktorum siklusun 12 günü akşam ilişki olması gerektiğini söyledi ve pregnyl çatlatma iğnesi vuruldum ve iğne vurulduktan 36 saat sonra son kez ilişki olması gerektiğini ve bu ilişkiden sonra tekrar ilişki yasak dedi. Endo. 6,6 ro 27.0mm lo 29.1mm. Sizin öneriniz nedir bilgi verir misiniz? İğneden 36 saat sonra ilişki olduktan sonra tekrar ilişki olması zararlı mıdır?

  • 6 Ay Önce İdrar Yolu İle İlgili Bir Mikrop Kaptım, Nasıl Bir Tedavi Uygulanmalı?

    Ben 6 ay önce mikrop kaptım ve bu mikrop mesanede kronikleşmiş dedi doktor iğne ve hap verdi. 2 ayrı doktorda aynı ilaçları verdi. İlk zamanlarda çok şiddetli ağrılar çektim penis, ucunda mesanede ve böbreklerimde şimdi zaman zaman bu ağrıları çekiyorum sanki ne zaman kabız olsam bu ağrıları hissediyorum. İnternette idrar yolları enfeksiyonu, makatta iltihap yapabilir okumuştum acaba böyle bir şey olabilir mi? Eğer bu mikrop kronikleşmişse nasıl bir tedavi uygulanır? Ben gemiciyim bu mikrobu Çin’de kaptım orda doktora gittiğimde idrar tahlilinde bir şey çıkmadı, kan tahlili yapınca çıktı. Türkiye’de kan ve idrar tahlili yaptırdım lökosit 6 çıktı. Fakat sonra sadece idrar tahlili yaptırdım lökosit 5 çıktı. Bu konuda bilgi almak istiyorum saygılarımla.

  • Çatlama İğnesinden Sonra Tekrar İlişkiye Girmek Zararlı mıdır?

    Merhaba hocam; ben bu ay 3. kez klomeni kullandım. Geçen ay ovitrelle iğnesi vuruldum ama maalesef gebelik oluşmadı. Bu ay doktorum siklusun 12 günü akşam ilişki olması gerektiğini söyledi ve pregnyl çatlatma iğnesi vuruldum ve iğne vurulduktan 36 saat sonra son kez ilişki olması gerektiğini ve bu ilişkiden sonra tekrar ilişki yasak dedi. Endo. 6,6 ro 27.0mm lo 29.1mm. Sizin öneriniz nedir bilgi verir misiniz? İğneden 36 saat sonra ilişki olduktan sonra tekrar ilişki olması zararlı mıdır?

  • Çatlama İğnesinden Sonra Tekrar İlişkiye Girmek Zararlı mıdır?

    Merhaba hocam; ben bu ay 3. kez klomeni kullandım. Geçen ay ovitrelle iğnesi vuruldum ama maalesef gebelik oluşmadı. Bu ay doktorum siklusun 12 günü akşam ilişki olması gerektiğini söyledi ve pregnyl çatlatma iğnesi vuruldum ve iğne vurulduktan 36 saat sonra son kez ilişki olması gerektiğini ve bu ilişkiden sonra tekrar ilişki yasak dedi. Endo. 6,6 ro 27.0mm lo 29.1mm. Sizin öneriniz nedir bilgi verir misiniz? İğneden 36 saat sonra ilişki olduktan sonra tekrar ilişki olması zararlı mıdır?

  • Hepatit B Olmuşum ve Yakında Evleneceğim, Ne Gibi Sorunlar Yaratır?

    Merhabalar. Benim sorum hepatit b ile ilgili. 3 yıl önce korunmasız cinsel ilişkim oldu. Yakında evlenmeyi düşünüyorum bir hastalık var mı diye testler yaptırdım. Bende hepatit b olduğunu söylediler. Bunun ilgili detaylı bir araştırma yapmak için hangi bölüme tedavi olmalıyım. Bu hastalık evlenmeme engel mi? Bu hastalığı tedavi yöntemiyle atlatabilir miyim? Hepatit b olduğunu söyleyen doktor vücudun dirençliymiş vücudun gerekli aşılamayı yaptığını söyledi. Bu söylemle ne demek istedi? Saygılarımı sunarım.

  • Babamın Böbreklerinde Çok Fazla Taş Var, Acaba Usg Sonuçları Nasıl?

    Selamlar babam 75 yaşında idrar tahlilinde kan çıktığı için doktor ultrason istedi bizde çektirdik böbreğinde bir sürü taş var tedavi edemeyiz ilaç vereyim dedi. İlaç yazdı babam daha öncede 25 sene önce 5 kez böbrek ameliyatı geçirmişti acaba USG sini yorumlayabilir misiniz?

    Hastanın üriner sistem us incelemesinde bileteral böbrek kraniokaudal uzunlukları normaldir her iki böbrek parankim kalınlığı yer yer incelmiş böbrek konturunda lobulasyonlar mevcuttur. Bilateral böbrek parankim ekojeniteleri grade I nefropati ile uyumlu olarak artmıştır. Bilateral pelvikaliksiyel sistemde ektazi izlenmedi kist izlenmedi sol böbrek üst polde 4.7 mm orta polde 8.2 mm çaplarında kalkül ve alt polde dilate kaliks içerisinde lokalize 8 mm 10.3 mm ve 5.6 mm çaplarında kalküller izlenmiştir. Sağ böbrek orta polde 3.2 mm ve alt polde 3.1 mm çaplarında milimetrik kalküller saptanmış. Pelviste mesane dolumu homojen konturu muntazam duvar kalınlığı normaldir. Prostat 44.9*42*47.4 mm boyutlarında ve ortalama 46.8 gram ağırlığında olup artmıştır (bph) sonuç. Bilateral grade I nefropati her iki böbrek parankim kalınlığı yer yer incelmiş bögrek konturunda lobulasyonlar mevcuttur. Sol böbrek üst polde 4.7 mm orta polde 8.2 mm çaplarında kalkül ve alt polde dilate kaliks içerisnde lokalize 8mm 10.3 mm ve 5.6 mm çaplarında kalküller. Sağ böbrek orta polde 3.2mm ve alt polde3.1 mm çaplarında milimetrik kalküller BPH acaba sonucu kötümü? Teşekkür ederim.

  • Colchicum İsimli İlacı Düzenli Olarak Alınmaması Bir Sorun Yaratır mı?

    İyi günler. Colchicum isimli ilacın günde 3 kez alınması tavsiye ediliyor. Bu 3 defanın arasında tam olarak 8 saati geçirmek gerekiyor mu? Bazen denk gelmeyip 7 saatte alınırsa faydası azalır ya da risk oluşturur mu? Antibiyotikler gibi içilme saatine özen mi gösterilmeli? Şimdiden teşekkürler.

  • Babamın Bacağında Aksama Oluyor. Ne Yapmalıyız?

    Doktor bey, benim babam 25 sene önce geçirdiği bir kazadan sonra bacağında aksama oldu. Bacağında kireçlenme ve damar tıkanıklığı var. Bu yüzden yürüyüşünde aksama var. Daha önce tedavi ettirmek istediğimizde felç kalma riski vardı. Şu an bir tedavisi var mı, nereye başvurmamız gerekir?

  • Bacağımdaki Eklem Ağrılarım İçin Neler Yapabilirim?

    Sayın hocam, hastalığıma subdural ampiyem dendi. Çok araştırıldı, etiyolojik sebebi bulunamadı. Brucella'dan şüphelendiler 6 kez belimden su alındı hiç bir şey çıkmadı. Bu ara çok kere kan tahlilleri, beyin mr'ları ve tomografiler çekildi ve devamlı mr kontrollerim devam ediyor. Kılcal damar tıkanmasından bir hafta önce her iki bacağım istemsiz şekilde titriyordu. Kontrol edemiyordum, özellikle evden dışarı çıkınca oluyordu. Hastanedeki ilk günümde ateşim 41,5 derece ulaşmış hatırlamıyorum. Yükselme sebebi supdural ampiyem olabilir. Belki de uzun süre hastanede yattım (4 ay kadar) ondan olabilir mi diye düşünüyorum? 7 aydır da işe gidip geliyorum. Aktif iş hayatım var, zorla idare etmekteyim. Koşmak için azim göstermekteyim. Ama bir türlü yapamıyorum. Yürümekte zorlanıyorum daha iyi olabilir. Fiziksel görüntümde bir şekil veya kemik bozukluğu yok. Bu bacak sorunlarım için dâhiliye ve nörolojiye gittim. Benlik değil dediler. Kesinlikle psikolojik değil. Teşekkür ederim.

  • Bacaklarımda Ağrılar Var ve Atikliğim Kalmadı, Ne Yapmalıyım?

    Sayın Hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok, şeker ve kalp sorunu yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Gerekli kontrollerim oluyor. Şimdi daha iyiyim, ama son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50 - 55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Geçen gün 1 mt. yükseklikten atladım fakat dizlerimde yanma oluştu ve düştüm. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Birde bacaklarımda dikkatimi çeken otururken veya yatarken baldır kısımlarımda gözle görülen kıpırdanmalar oluyor. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.

  • Bacaklarımda Ağrılar Var ve Atikliğim Kalmadı, Ne Yapmalıyım?

    Sayın Hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok, şeker ve kalp sorunu yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Gerekli kontrollerim oluyor. Şimdi daha iyiyim, ama son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50 - 55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Geçen gün 1 mt. yükseklikten atladım fakat dizlerimde yanma oluştu ve düştüm. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Birde bacaklarımda dikkatimi çeken otururken veya yatarken baldır kısımlarımda gözle görülen kıpırdanmalar oluyor. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.

  • Bacaklarımda Ağrılar Var ve Atikliğim Kalmadı, Ne Yapmalıyım?

    Sayın Hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok, şeker ve kalp sorunu yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Gerekli kontrollerim oluyor. Şimdi daha iyiyim, ama son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50 - 55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Geçen gün 1 mt. yükseklikten atladım fakat dizlerimde yanma oluştu ve düştüm. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Birde bacaklarımda dikkatimi çeken otururken veya yatarken baldır kısımlarımda gözle görülen kıpırdanmalar oluyor. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.

  • Bacaklarımda Ağrılar Var ve Atikliğim Kalmadı, Ne Yapmalıyım?

    Sayın Hocam 30 yaşında 170 cm boyunda, 78 kg bir bayım. Alkol ve sigaram yok, şeker ve kalp sorunu yok. Geçen sene beyinde kılcal damar tıkanması ve ayrıca beyin iltihabından dolayı bir müddet yattım. Gerekli kontrollerim oluyor. Şimdi daha iyiyim, ama son 6 aydır, adım atarken bacak baldırlarımda gerilme oluyor. Yürümekte zorlanıyorum, ayrıca eski atikliğim kalmadı, merdiven inerken zorlanıyorum, koşamıyorum. 50 - 55 yaşında insanlar top oynayıp koşarlarken ben çok üzülüyorum. Geçen gün 1 mt. yükseklikten atladım fakat dizlerimde yanma oluştu ve düştüm. Sabahları ilk adım attığım zaman ve gün içinde ayaklarımda, bacaklarımın baldır kısmında ağrı oluyor. Sanki bir şeyler ayaklarımı ve bacaklarımı engelliyor, tutuluyor. Zorla adım atıyor ve koşamıyorum. Birde bacaklarımda dikkatimi çeken otururken veya yatarken baldır kısımlarımda gözle görülen kıpırdanmalar oluyor. Bütün kan tahlillerim iyi çıktı. Dooppler ve EMG iyi çıktı. Ne yapmalıyım? İleriki günlerde daha kötü olur mu? Lütfen yardımcı olun.

  • Adetim Olması Gerekenden 12 Gün Önce Oldu. Hamile Olma İhtimali Olabilir mi?

    Merhaba, ben 3 aylık evliyim, ilk 2 ay Belera kullandım. 2. kutu bittikten sonra hamilelik düşündüğüm için hapı bıraktım. 30 Ağustos’ta adet oldum ve 18 Eylül’de tekrar adet oldum. Koyu ve günde 1-2 damla geliyor. Bugün 4. Günüm, dün kan testi yaptırdım negatif çıktı. Bu kısa sürede kan testinde çıkar mıydı? Üstüne görme gerçekleşmiş olabilir mi? Sonuçta adetim gecikmedi, olması gereken günden de 12 gün erken geldi. Bu durum nedir? Bilgi verirseniz sevinirim.

  • 3 Yıldır Anemi Hastasıyım ve Yapılan Testlerde Sonuçlarım İyi Değil, Ne Yapmalıyım?

    Merhaba hocam bende de 3 yıldır anemi var ve bugünlerde o kadar hat safhaya çıkmış ki doktor test sonucunu görünce sen nasıl yaşıyorsun diye tepki verdi. Bana ilaç yazdı aşırı kilo kaybı var nedeni anemi olabilir mi sizce? Birde ben ilaç kullanıyorum normale dönüyor ama sonra tekrar başa dönüyorum bunun bir kalıcı çözümü yok mu? Şimdiden teşekkürler.

  • Adet Düzensizliğimin Sebebi, Hava Değişikliği ve Stres Olabilir mi?

    Merhabalar, benim sorunum şöyle. 27 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim, bundan 2 ay öncesine kadar düzenli adet oluyordum, fakat iki aydır adetlerimde bir düzensizlik var. Adet tarihlerim şöyle:15 Haziran- 4 Ağustos ve 27 ağustos. 2 ay öncesine kadar Manisa’da oturuyorduk, 2 aydır Şırnak’ta oturuyoruz. Biraz stresli günler yaşadım. Acaba sorun bundan mı kaynaklanıyor, hava değişikliğinden olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

  • Çatlama İğnesinin Faydası Var mı? Bu İğne Vurulduktan Sonra Kaç Saat Sonra İlişkiye Girilmeli?

    Merhaba hocam; bu ay klomen kullanıp folikül takibe alındım en son yumurtalıklarım siklusun 16. günü sol taraf 36.5mm sağ taraf 24.3mm Endo.11.4mm olmuştu doktorum ovitrelle iğnesi vurulmamı ve 36 saat sonra ilişkiye girmemi söyledi ve artık adet gecikmesi olunca doktora gideceğim. İğneden sonra 1 kez mi ilişkiye girmek gerekiyor yoksa fark etmez mi bunu merak ettim? Ovitrelle çatlatma iğnesinin ne kadar faydası var hamilelik şansımı artırır mı? Teşekkürler.

  • Çatlama İğnesinin Faydası Var mı? Bu İğne Vurulduktan Sonra Kaç Saat Sonra İlişkiye Girilmeli?

    Merhaba hocam; bu ay klomen kullanıp folikül takibe alındım en son yumurtalıklarım siklusun 16. günü sol taraf 36.5mm sağ taraf 24.3mm Endo.11.4mm olmuştu doktorum ovitrelle iğnesi vurulmamı ve 36 saat sonra ilişkiye girmemi söyledi ve artık adet gecikmesi olunca doktora gideceğim. İğneden sonra 1 kez mi ilişkiye girmek gerekiyor yoksa fark etmez mi bunu merak ettim? Ovitrelle çatlatma iğnesinin ne kadar faydası var hamilelik şansımı artırır mı? Teşekkürler.

  • Çatlama İğnesinin Faydası Var mı? Bu İğne Vurulduktan Sonra Kaç Saat Sonra İlişkiye Girilmeli?

    Merhaba hocam; bu ay klomen kullanıp folikül takibe alındım en son yumurtalıklarım siklusun 16. günü sol taraf 36.5mm sağ taraf 24.3mm Endo.11.4mm olmuştu doktorum ovitrelle iğnesi vurulmamı ve 36 saat sonra ilişkiye girmemi söyledi ve artık adet gecikmesi olunca doktora gideceğim. İğneden sonra 1 kez mi ilişkiye girmek gerekiyor yoksa fark etmez mi bunu merak ettim? Ovitrelle çatlatma iğnesinin ne kadar faydası var hamilelik şansımı artırır mı? Teşekkürler.

  • Panik Atak Hastası Olduğum İçin Diş Çektirirken Bir Sorun Yaşar mıyım?

    Merhaba diş çürüklerim için doktora gittiğimde bende panik atak ve orta derecede mvp olduğunu söyledim. Doktor beyde dişimi çekmeden önce psikiyatriden yazı istedi, uyuşturucularda adrenalin olduğu için destek gerekli dedi, cipralex de kullanıyorum deyince iyice çekmekten vazgeçti, bende tabiî ki iyice korktum. Nasıl bir şekil uygulamamız lazım, sıkıntı yaşar mıyım, dişim çekilirken atak gelirse ne yapabiliriz? Saygılar sunarım.

  • Belideki Ağrının Sebebi Ne Olabilir?

    Selamlar, 1 haftadır belim ağrıyor. Biraz şişman ve hareketsizim. Doktor üşüttüğümü söyleyerek iğne verdi, fakat tam geçmedi. Yürürken ve yatarken ağrı yok fakat yataktan kalkarken ve oturup kalkarken ağrı oluyor. Düz duramadığım için sol tarafa yatık yürüyorum. Doktor iğnelerim bittiğinde geçmezse Lomber BT çektirebileceğimizi söyledi. Sizce belimdeki sorun ne olabilir?

  • Adet Düzensizliğim Bir Türlü Geçmedi Ne Yapabilirim?

    Merhaba ben 23 yaşındayım 2 buçuk yaşında bir kızım var. Evlendikten 1 ay sonra hamile kaldım benim sorunum ilk adet gördüğümden beri hep düzensiz ve halada öyle. Bekarken de bu sorunla doktora gittim ultrason muayenelerimde bir sorun çıkmadı. Kızım 1 yaşındayken de gittim bir şey yok dediler. Ailede var bu sorun polikistikover olabilir mi? Doğum kontrol kullandığım zaman oluyorum ilacı bırakıyorum daha sonra olmuyorum. Örnek martta oldum ilacı bıraktım şimdiye kadar mayıs ayında ve temmuzda oldum, daha da olmadım. Teşekkür ederim.

  • Bademciğin Yakınındaki Beze İçin Ne Yapılabilir?

    Merhaba. Annem 43 yaşında. Boğazında sürekli bir rahatsızlık söz konusu. Bademciklerinin olduğu kısımda bir ağrı, konuşmasını engelliyor ve yemek yemede zorluk çekiyor. Doktora gittiğinde bademciğin yanında bir beze oluştuğunu söylemiş. Bununla ilgili tetkikler yapılma aşamasındadır. İlaç kullanıyor. Fakat benim en büyük korkum oluşan bezenin kanser gibi bir hastalığı tetikler mi böyle bir durum olabilir mi? Riskli midir? Yardımcı olursanız sevinirim. Tedavi için hangi bölümlere başvurmamız gerekiyor. Teşekkürler.

  • Dişimin Arasında Bir Şey Varmış Gibi Hissediyorum, Ne Yapabilirim?

    Merhaba hocam. Ben 30 yaşında bir bayım. Benim alt orta dişlerimin arkasında sanki sert bir tabakayla kaplanmış gibi, dün elimle o tabaka rahatsız ettiği için elimle oynarken ufalanmaya başladı ve birazı koptu. Tam diş kökünden yukarıya doğru biraz kavladı. Bu plaka 3 dişimi birden sanki kaplamış şimdide dilimle hep orayı kurcalıyorum ağrı acı yok ama dişimin arasında sanki bişey varmış gibi hissediyorum. Sizce bu bir diş plağımı yoksa 3 dişim birden kavlıyor ve çürüyor mu? 3 dişim sanki bir birine kaynak olmuş gibi o tabakayı sürekli koparmak istiyorum. Rahatsız ediyor çünkü. Ama sadece ufalanıyor, sizce ne yapmalıyım?

  • Cinsel İlişki Sonrasında Koyu Renkli Akıntı Olması Normal mi?

    Merhaba, cinsel ilişki sonrasında koyu kahve renginde akıntım oluyor. Bu normal mi? Neden bu şekilde akıntım oluyor?

  • Hamileyim ve Tiroid Hastasıyım. Hormon İlacımı Almam Gerekiyor mu?

    Merhaba, şu an 20 haftalık gebeyim. 2 tane peş peşe düşüğüm oldu. Tiroid hastasıyım, günlük hormon ilacı alıyorum ve bebek aspirini kullanıyorum. Doktor aspirini kesmemi önerdi. Bunun çocuğa bir zararı olur mu? Hormon ilacımı hamileliğim boyunca almam gerekiyor mu?

  • Annemin Vücudunda Morluklar Oluşuyor, Sizin Önerileriniz Nedir?

    Merhaba. Benim annemin vücudunda kendiliğinden, sıralı bir şekilde ve aynı bölgede morluklar oluşuyor. Yoğun olarak bacaklarda zaman zamanda kollarında oluyor. Yaklaşık 1 senedir bu durum var. Bir kaç kez Elazığ' daki doktora gitti tabi burada hematoloji yok dâhiliye bölümüne gittik en son gittiği b12 iğnelerini verdi (6 aylık bir tedavi), bu arada mersin hematoloji bölümüne gittik burada ise bemixC verildi 6 aylık tedavinin bitmesini bekliyor ki buna başlansın ama bu arada morluklar devam etmekte. Halsizliği ve bacak ağrıları var. Bu arada mersinde diş etlerin kanıyor mu diye sorduklarında o zaman kanamıyordu fakat son bir iki haftadır sabahları diş etlerinde kanama oluyor. Endişeleniyoruz. Bu konuda görüş ve fikirlerinizi bizimle paylaşırsanız memnun oluruz iyi çalışmalar.

« Önceki Sayfa6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17Sonraki Sayfa »

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi
İsrail askerlerinin elinden vurduğu foto muhabiri Amra ameliyat edildi
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kamu personeli alımında hakkaniyet ve liyakat önemlidir
Başakşehir'de İETT Otobüsü Devrildi: 5 Yaralı
Hakkari'de vurulan bozayı tedavi altında

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]